Αυλαία στο 1ο Soccer Scouting Camp

1ο Soccer Scouting Camp

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Soccer Scouting Camp για παιδιά από 12 έως 17 ετών, που διοργάνωσε η World Sports Tournaments στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Fous De Foot στην Βάρη Αττικής, το διήμερο 27 – 28 Δεκεμβρίου 2013.

Η ομάδα μας είχε θέσει σαν στόχους την ανίχνευση και ανάδειξη ποδοσφαιρικών ταλέντων στις αναπτυξιακές ηλικίες, δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναδείξουν τα προσόντα τους μέσα από εξειδικευμένες ποδοσφαιρικές ασκήσεις, καθώς και την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουν εν δράσει επίσημοι scouts ομάδων. Στόχοι, που κατά γενική ομολογία, επιτεύχθηκαν, αν αναλογιστεί κανείς πως δυο από τους νεαρούς συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στην Ιταλία με σκοπό την πραγματοποίηση των ονείρων τους, που ισοδυναμεί με την συμμετοχή σε κάποιο Ευρωπαϊκό club.  

Πιο αναλυτικά, την 1η  μέρα του camp πραγματοποιηθήκαν προπονητικές ασκήσεις και δοκιμασίες, που ενθουσίασαν τους μικρούς πρωταγωνιστές, καθώς και εργομετρικές μετρήσεις. Την επομένη πραγματοποιήθηκε αγώνας για κάθε τμήμα διάρκειας 70 λεπτών. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, γεμάτα διάθεση, έχοντας ως σημαντικό κίνητρο τη διάκριση. Το camp παρακολούθησαν οι επίσημοι scouts των Ιταλικών ομάδων Empoli FC (κ.Massimo Sacca) και AC Siena (κ.Francesco Macri), επίσημοι scouts ελληνικών ομάδων και διαμεσολαβητές μεταγραφών, που πρόσθεσαν στα μπλοκάκια τους αρκετά από τα ονόματα των νεαρών αθλητών. 

Οι Ιταλοί έμειναν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι με το επίπεδο των νέων ταλέντων και όπως αρχικά αναφέρθηκε, ανανέωσαν το ραντεβού τους με δύο από αυτούς στην Πάντοβα από 13 έως 20 Απριλίου 2014. Οι 2 παίκτες θα λάβουν μέρος σε προπονήσεις της ομάδας της Πάντοβα U19 και θα συμμετάσχουν σε τουρνουά με elite ομάδες U19, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και σε άλλα παιδιά από τη χώρα μας που μοιράζονται το ίδιο όνειρο. 

Η εμπειρία του κ.Βούζα, η ποιότητα των συνεργατών μας και η παρουσία των εξειδικευμένων καλεσμένων της World Sports Tournaments ήταν ο καταλύτης για την επιτυχή έκβαση του camp.

Το 1ο Soccer Scouting Camp αποτέλεσε τηv τελευταία από μια σειρά αθλητικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των διοργανώσεων της World Sports Tournaments για το 2013.